Sunday, January 25, 2009

sehari cuti yg hectic

pd 24 jan 09, aku ngan member2 aku yg dok kat utp nk mncuba sesuatu yg baru.....sesuatu yg kte x penah cuba lg....iaitu pegi ipoh naek bas....(xpenah lg pegi ipoh sbb slalunya asyik pegi tmn maju je, dh muak dh tgok tmpt tu). kitorng naek bas dlm kul 9.30. keadaan bas? pergh mcm masuk tin sadin. mmg ngam2 muat je la (sbenanya dh biasa masuk bas tin sadin mse kt mktb dulu)

smpai kt ipoh, ktorng pegi ipoh parade......saje je nk jalan2. mmber aku sorang tu x puas ati sbb x jumpe kedai henpon kat situ. so....ktorng pon pegi la jalan kaki kat bandar ipoh. jalan kaki punye la jauh sbb nk cari satu tempat yg bernama kompleks yik foong. tmpt tu lebih kurang mcm low yat yg ade kat kl tu la.....jual henpon, komputer n lain2

sementara mamat sorang tu tgh cari henpon, aku pon pegi la jalan2 nak cari barang aku iaitu memory card. setelah aku beli memory card dgn harga rm30, aku pon terjumpe satu kedai yg jual game dan ternampaklah game yg aku nk selama ini......gta4. hati mmg kuat kata suroh beli, tp duit dlm poket mmg ngam2 je ngan harga game tersebut. last2, aku pon beli la gak game tu dan implikasinya terhadap wallet aku....kering.
grand theft auto 4

bile nk balik, aku asyik pinjam duit member aku je.....yg x bole tahan, bile aku nk withdraw duit je, mesin tu tetibe je rosak....ayam betul. time kitorng nk balik tu mmg dh letih tahap cipan kehausan....kaki mcm dh nk expired(mne taknya, jalan tgh panas buta sejauh lebih kurang 3 kilometer). smpai je kt bilik, terus tido......bangun? kul 8.45... hehe

mlm tu aku pon install la game yg aku beli td......pergh lme gile. nk extract file sejam stengah....install lg sejam lebih(sbb game tu size die 13GB). kalo xbole main game ni mmg aku aku buang la cd dia tu. last2 dlm kul 2, akhirnya bole la gak aku main game tu. tp.......slow gile.
aku tau la aku punya laptop bukan sepower mcm dell studio(ade yg terasa ke?), tp xkan slow stengah mati. tp ape2 pon, bole la main......xla rugi sgt duit aku tu.....dell studio....hehe

ok.....aku dh buang bnyk mse gak tulis ni.....aku nk smbng balik main game td......salam.

2 comments:

Zul_Ayien January 25, 2009 at 11:25 PM  

Hepi a 2,dapat main gta....
wey,agak2 inspiron leh main gak x???

azalakapoor January 29, 2009 at 11:58 PM  

ecanna, studio laju x main gta? hehe..

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP