Friday, January 23, 2009

a brief history

pada tanggal 25 ogos 1990 di kuala lumpur, lahirlah aku di dunia ini. nama diberi amir ehsan bin mohamad. aku mula skolah tahun 1997 di sk taman melawati. abih skolah rendah.....aku pon smbng blaja kt smk taman melawati...... lepas dpt result yg agak gempak untuk pmr, aku pon lari pegi mrsm di kuala lipis.(serius mmg aku suka istilah lari dlm context ni. aku mmg x suke skolah tu)

maktab rendah sains mara
tempat yg ku tidak akan lupakan


kat mrsm bagi aku the best time of my life la so far....xtau nape. lepas abis spm, aku xdpt nk celebrate la sgt sbb asyik memikirkan pasal plkn. (mse aku dpt tau yg aku dpt plkn, aku ingat lg aku tumbuk lantai smpai merah tangan). ape2 la......aku dgn hati yg berat pegi la plkn kat tasik chini. lepas je kuar plkn, esoknya terus pegi amik result spm.....result? bole la dibanggakan.

dgn result spm yg agak cemerlang tu, aku pon pegi la apply mcm2. priority aku untuk blaja di bidang civil engineering. kalo x silap, aku apply matrix, upu, uniten, uem scholarship, sime darby scholarship, utp n jpa. ke hulu-hilir pegi interview. last2 aku dpt 4 offer. first aku dpt matrix kat melaka(aku tolak sbb risky n terlampau rmai). 2nd aku dpt utm kl diploma civil engineering(pon tolak gak sbb malas nk amik diploma). 3rd aku dpt uniten(pon civil engineering) sbelum aku accept offer ni, aku tunggu option yg lain. last2 dgn x tersangka2, aku dpt utp. universiti yg paling susah nk masuk kt malaysia ni. aku pon accept je launiversiti teknologi petronas
engineering futures.....huhu


kebetulannya, jiran aku tu rektor utp ni(vice chancellor la). aku ade borak2 ngan die sbelum aku pegi interview utp. aku dpt result utp ni 3 ari lg awal dr org lain sbb die bgtau. tp serius aku dpt utp ni bukan pkai cable. pd tanggal 12 julai 2008, aku secara rasminya telah mnjadi pelajar universiti dlm bidang civil engineering. walaupun aku student universiti teknologi petronas, aku bukan disponsor petronas, aku disponsor oleh mara. aku akan terus blaja disini selama 5 tahun and Insya-Allah aku akan akan terima scroll dari tun dr mahathir pd ogos 2013.

stakat ini aku menulis.....aku akan berusaha untuk stay active dgn blogger ni......
until the next time........salam

2 comments:

Zul_Ayien January 24, 2009 at 6:46 AM  

Yeah....
Akhirnya anda pn ada blog...
selamat mengaktifkan diri....

asparagus malaysia January 27, 2009 at 12:08 AM  

ku akan terus blaja disini selama 5 tahun and Insya-Allah aku akan akan terima scroll dari tun dr mahathir pd ogos 2013.

begahgaha!!!! ntah tun dr.mahathir ada ke ntah x dak.....hehehee...beghagah!!

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP